Thursday, March 08, 2007


η βία είναι η φωνή του απελπισμένου , η φωνή του απελπισμένου καταπιεζόμενου , η φωνή αυτού που δεν τον ακούνε ποτε , αποφασίζουν γι'αυτον και τον περιγελούν . "Ουτε βήμα πίσω" γραφουν οι αναρχικοί στους τοίχους , στην πράξη αυτη είναι η πρακτική της κυβέρνησης , που μοστράρει τα όμορφα μέτρα της , τα εντελώς ανέμπνευστα ,που με παντελή έλλειψη οράματος προωθεί , κανένα όραμα να βελτιώσουν την κατάσταση , καμια προοπτική , καθόλου πολιτική , ούτε λίγο , καμιά ελπίδα . Εγω όμως θέλω να έχω ελπίδα , βαριέμαι τις πολύπλοκες προτάσεις (που ούτε αυτές μπορουν να αρθρώσουν οι κυβερνώντες πια , οι παντελώς ανίκανοι , άξιοι , πανάξιοι των ψηφοφόρων τους) θέλω απλά να ζω σε μια χώρα που θα δίνονται λεφτα στην έρευνα , θα δίνονται λεφτά στην παιδεία , όπου τα χρήματα δεν θα είναι αυτοσκοπός . Δεν θέλω να είμαι πολίτης μιας χώρας όπου χρηματοδοτούνται πλουσιοπάροχα απ'το κράτος ο στρατός , οι δυνάμεις καταστολής και ένας σκοταδιστικός οργανισμός προπαγάνδας υπο την επωνυμία "Εκκλησία της Ελλάδος" . Θέλω να ζώ σε μια χώρα που θα υπάρχει παιδεία . Βδομάδες τώρα σείεται το κέντρο της Αθήνας και η κυβέρνηση χαμπάρι δεν παίρνει . Να σας πω γιατι; Γιατι δεν τη νοιάζει ! Γιατι απαρτίζεται απο άνθρωπους που πλούσιοι και βολεμένοι γεννήθηκαν και πλούσιοι και βολεμένοι θα πεθάνουν , ανθρώπους που έγιναν πολιτικοί όχι επειδή θέλησαν κατι να αλλάξουν αλλα επειδή ο μπαμπάς τους ή ο θείος τους έτυχε να είναι πολιτικοί . Δεν τους νοιάζει καταλαβαίνετε ; καρφάκι δεν τους καιγεται ! χέστηκαν για την παιδεία στην Ελλάδα ! δεν θέλουν να έχει παιδεία η Ελλάδα , ζώα νοικοκυραίοι τους ψηφίζουν , γιατι να τους δώσουν τη μόρφωση . Η μόρφωση είναι κακή όπως λέει και γνωστός θρησκευτικός μύθος . Η γνώση είναι ανυπακοή και κάτι τέτοιο σίγουρα δεν τους αρέσει .
Ψήφισαν λοιπόν σήμερα το νόμο-πλαίσιο , μετά απο τόσους μήνες κινητοποιήσεων , χωρίς την παραμικρή ουσιαστική αλλαγή , όχι , ούτε βήμα πίσω ! γιατι να κάνουμε άλλωστε βήμα πίσω ; άλλωστε όπως είπαμε χεστήκαμε για το που θα σπουδάσει τα παιδιά του το ζώο ο νοικοκυραίος . Τον ψήφισαν λοιπον , τι κι αν καιγόταν ο τόπος έξω ; Τα κανάλια είναι μαζί τους , οι νοικοκυραίοι είναι μαζί τους . Έχουν αρκετό στρατό έξω δόξα τω θεω κι ακόμα λιγότερη μόρφωση , γιατί να αλλάξουν κάτι ; Αφου όπως είπαμε δεν τους νοιάζει ν'αλλάξει κάτι ...

8 comments:

Man on the moon said...

παρα πολυ δυνατο κειμενο (και ας γενικευες σε 1-2 σημεια). ποσο μαλλον οταν προερχεται και απο ενα ατομο τοσο νεο οσο εσυ. υπαρχει ελπιδα να αλλαξουν πολλα αν σκεφτεστε ολοι/ες.

να 'σαι καλα.

les_boi said...

;-)

Lithium said...

simfwnw...poli dinato keimeno

btw sou eriksa to mpalaki gia ena neo blogo-paixnidi

filia

Queerdom said...

Να σου πω κάτι..όσο κ αν συμφωνώ μαζί σου, στο ότι μάλλον δεν τους καίγεται καρφάκι, η παιδεία όπως έχει σήμερα πρέπει να αλλάξει, οι καθηγητές να αξιολογούνται, οι φοιτητές να τελειώνουν όταν πρέπει. Που θα βρει τόσα λεφτά το κράτος; Και πώς θα αλλάξει η δημοσιουπαλληλίστικη νοοτροπία των καθηγητών; Το σύστημα στην Αγγλία το θεωρώ ιδανικό. Τα πανεπιστήμια είναι κρατικά, ανταγωνιστικά σε αυτά που προσφέρουν και ο καθένας πληρώνει ανάλογα με το εισόδημα του. Δεν είναι λίγο πιο δίκαιο; Και δεν πληρώνει πολλά, αρκετά για να συνεχίζει να δουλεύει όπως χρειάζεται όμως.
Φαντάζομαι ότι αναγνωρίζεις ότι πολλοί από αυτούς που αντιδρούν μόνο αγνά κίνητρα δεν έχουν.

les_boi said...

Φυσικά και πρέπει να αλλάξει η παιδεία , το θέμα είναι πως με τα νέα μέτρα τα πράγματα χειροτερεύουν , δεν εφαρμόζεται το μοντέλο εκπαίδευσης της Αγγλίας ή της Αμερικής (τα οποια δεν θεωρώ και ιδανικά) αλλά μοντέλο Λιβάνου και Τουρκίας . Δεν υπάρχει κανένα όραμα βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης , εφαρμόζεται μόνο μια ακραία καπιταλιστική πολιτική που μόνο στόχο έχει το κέρδος . Θα διαφωνήσω πως οι φοιτητές θα πρέπει να τελειώνουν «όταν πρέπει» . Δεν θεωρώ πως είναι καλό να μπαίνει το πανεπιστήμιο σε τέτοια λογική και να βγαίνουν μόνο καλοί υπάλληλοι για τις ανάγκες της αγοράς . Τα πανεπιστήμια πρέπει να εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών και να παρέχουν πάνω απ’όλα παιδεία , όσο ουτοπικό κι αν ακούγεται σε μια χώρα ακραία καπιταλιστική όπως πάει να γίνει η Ελλάδα .Όσο για αυτούς που αντιδρούν υπάρχουν πράγματι πολλά συντεχνικακά συμφέροντα και μικροπολιτικά παιχνίδια όμως οι πορείες που γίνονται έχουν τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ανένταχτων φοιτητών , υπάρχει πραγματική αντίδραση από το φοιτητικό κόσμο και είναι άδικο να ταυτίζεται το σύνολο των φοιτητών με τις παρατάξεις στα πανεπιστήμια . Επίσης είναι προκλητικό να βλέπεις μια κυβέρνηση που αντι να προτείνει πολιτικές λύσεις , μεταθέτει το πρόβλημα , δημιουργώντας συγκρούσεις και κλίμα πόλωσης και χρησιμοποιώντας αστυνομική βία . Κυβέρνηση-ριάλιτι σόου …

Queerdom said...

Χμμμ...Ναι, σε καταλαβαίνω σε αυτά. Αλλά δυστυχώς δυσκόλευομαι να μην τα ταυτίσω όλα αυτά με τις παρατάξεις, που εν γένει με ενοχλούν. Όσο για το "πρέπει" να τελειώσουν στην ώρα τους, απλά καλύπτονται θέσεις από κόσμο που καθυστερεί άτοπα (και είναι πολλοί αυτοί που δεν καθυστερούν για κάποιο λόγω πέρα από το ότι βαριούνται) και οι καινούριοι πού θα πάνε; Απλά θεωρώ ότι είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθούν επαρκώς τέτοιες επίκτητες ανάγκες. Και το ξέρω ότι ιδανικά η παιδεία είναι το θέμα και το ξέρω ότι ακούγεται φοβερά καπιταλιστικό αυτό που θέλουν να κάνουν, αλλά ίσως να είναι ένα βήμα μπροστά, κ ίσως να αναγκαστεί το επίπεδο να ανέβει λόγω ανταγωνισμού κ οι αξιολογήσεις να αρχίσουν να ισχύουν. Θέλω να πιστεύω, ότι μπορεί να πάρει χρόνια, αλλά ότι ένα σύστημα ανάλογο της Αγγλίας και της Αμερικής είναι ο απώτερος στόχος. Όσο για τις πορείες και τους φοιτητές, δεν νομίζω ότι είναι τόσο αγνά τα κίνητρα των περισσοτέρων και ότι δεν λειτουργούν απλά ως ένα ακόμα κοπάδι. Αυτά ήθελε να περάσει και το ΠΑΣΟΚ όμως και τώρα σαν αντιπολίτευση κάθεται και επικρίνει. Βλακείες. Και επίσης θεωρώ αδύνατο να περιμένουν όλοι τα πάντα δωρεάν, δεν υπάρχουν τα λεφτά για κάτι τέτοιο και δεν γίνεται και πουθενά.

strangerhomo said...

Aπλά να κάνω ένα σχόλιο για την αρχή του ποστ: η βία είναι βία από όπου και αν προέρχεται.

Anonymous said...

www.arelis.gr
περιεχει το ερωτονομικον με
βιαιες και σεξουαλικες σκηνες
ολων των ειδων και γουστων