Monday, February 26, 2007


είναι δυνατή μια εξέγερση;και πόση δύναμη θέλει αυτή;
δεν απαιτεί όπλα , απαιτεί ψυχή σίγουρα , θάρρος . Αν καθε ένας απο μας , αν κάθε πούστης ζούσε ανοιχτά και δεν μιλάω για το λεγόμενο coming out σε 2-3 γνωστούς , αλλα για αληθινή ανοιχτή ζωή , αν καθε ένας απο μας αξίωνε να υπάρχει ως πούστης ή ως λεσβία , ισοτιμος με όλους τους άλλους , να ζει όπως γουστάρει , προκλητικά κι ελεύθερα. Θα αντιμετώπιζε σίγουρα απόρριψη , πιθανώς βία , αλλα πόσο θα τον επηρέαζε ; πόσο θα επηρέαζε ένα συνειδητοποιημένο πούστη η απόρριψη , αν είχε επίγνωση απόλυτη του ποιος είναι , αν είχε αποδεχτεί βαθια μέσα του το τι είναι ; Πόσο θα τον επηρέαζε μια ηθικη μομφη , απ'τη στιγμη που θα είχε καθαρη ηθική συνείδηση ;
Απο τη στιγμη που θα είχε συνείδηση θα μπορούσε να παλέψει .

Τι συμβαίνει όμως ; πως ζει ο πούστης ;
χτίζει γκέτο , κρύβει τη ζωή του στο σκοτάδι , φοβάται και φοβάται πολύ . Υιοθετεί τα απωθημένα που έχει δεχτεί , σε τέτοιο βαθμο που φτανει να μισει τον ίδιο του τον εαυτό . Το άρθρο της Ισαβέλλας Κωνσταντινίδου στην Uncovered City δείχνει αυτη ακριβως τη νοοτροπία , η εσωτερικευμένη ομοφοβία των ίδιων των πούστηδων και των λεσβιών είναι που τους κάνει δυστυχισμένους , η εσωτερικευμένη ζωή τους , τα εσωτερικευμένα πάθη τους , είναι το πολυ σκοτάδι που μας τρώει την ψυχή .
Αν κάθε ένας μας ζεί με το κεφάλι ψηλα , περήφανος για κάθε πτυχή του εαυτού του αυτό θα σημαίνει εξέγερση , αν σε κάθε βρισιά και προσβολή δεν σκύβουμε το κεφάλι , αν δεν ανεχόμαστε οποιονδήποτε να μας υποβαθμίζει μόνο και μόνο επειδή διαφέρουμε , οι μέρες μας θα έχουν περισσότερο φως και σίγουρα λιγότερες ενοχές .

8 comments:

Lithium said...

poli wreo post...bravoooooo
exis toso dikio

filia polla

Κώστας said...

Έχεις δίκιο. Βέβαια δε χρειάζεται όλοι να το κάνουν αυτό.

Κομπλεξικοί και κρυφοί πάντα θα υπάρχουν.

Εγώ πιστεύω ότι αρκεί να το εφάρμοζαν οι μισοί από μας και τότε όλα θα ήταν διαφορετικά.

Στην Ελλάδα πάντως μη τρέφεις καμία ελπίδα για κάτι τέτοιο...

les_boi said...

Γιατι να υπάρχουν πάντα κομπλεξικοί και κρυφοί;γιατι να μην υπάρξει μια κοινωνια όπου το να είσαι κρυπτοομοφυλοφιλος να είναι το ίδιο εύλογο με το να είσαι κρυπτοετεροφυλόφιλος; γιατι τόση απαισιοδοξία κι εσωστρέφεια;γιατι βγαίνει ο καθε παλαιολιθικός μαλάκας στα παράθυρα της tv και μας προσβάλλει; γιατι δεν αντιδρούμε;! ασε γιατι πριν λίγο έκανα το λάθος να δω ειδήσεις και φόρτωσα!

Κώστας said...

Δεν έχουν λόγο ύπαρξης αλλά υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το βλέπω ρεαλιστικά.

Ακόμα και σε μία τέλεια κοινωνία που κανείς δε θα διανοείται καν να μιλήσει αρνητικά για τους γκέι πάλι θα υπάρχουν κάποιοι (ελάχιστοι πιστεύω) που θα έχουν κόμπλεξ επειδή είναι διαφορετικοί.

Το θέμα για μένα είναι να υπάρχει μια πλειοψηφία η οποία δε θα ντρέπεται γι' αυτό που είναι και δε θα κρύβεται, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν οι ετεροφυλόφιλοι κι αν δεν αλλάξει τουλάχιστον δε θα τους έχουμε τόση ανάγκη.

Οι λίγοι που θα κρύβονται ακόμα και ενώ έχουν σχέσεις με κοπέλες παράλληλα ψάχνουν στα τσατ "real gia apopse" θα με αφήνουν αδιάφορο.

Τώρα με ενοχλούν και με αηδιάζουν γιατί εξαιτίας τους είμαστε εκεί που είμαστε στην Ελλάδα (πάααρα πολύ πίσω).

les_boi said...

δεν είναι ωραίο να δαιμονοποιούμε καταστάσεις,το γιατι είμαστε πίσω στην Ελλάδα είναι μεγάλο ζήτημα και είναι κυρίως ζήτημα νοοτροπίας . Στην Ελλάδα δεν υπάρχει οργανωμένο κίνημα , καθένας φέρει την ευθύνη του σε κάθε περίπτωση

Man on the moon said...

ισως ειναι και θεμα του τι ρισκαρεις... την απολυτη αποριψη απο το οικογενειακο σου περιβαλλον; την αποριψη απο τους/τις φιλους/ες σου; και αν σε εχουν μαθει να θεωρεις την φυση σου ενα λαθος η να την μισεις τοτε τα πραγματα ειναι ακομα πιο δυσκολα.

δεν ειναι ευκολο για ολους/ες να εκφραστουν ελευθερα. δεν ειναι ευκολο για καποιον/α να μεινει μονος/η του/της ξαφνικα.

βεβαια δεν γνωριζω εαν υπαρχουν οργανωσεις ομοφυλοφιλων που θα μπορουσαν να στηριξουν καποιον/α σε μια τετοια περιπτωση.

κανονικα βεβαια δεν θα χρειαζοταν τετοιο "φεστιβαλ" εκδηλωσης καθοτι δεν θα επρεπε να μας ενδιαφερει να μας διαλαλησει καποιος/α την σεξουαλικοτητα του μιας και δεν θα ζηταγαμε πιστοποιητικα... αλλα στον κοσμο που ζουμε...

les_boi said...

και θέμα του τι ρισκάρεις με το κρυφτουλι...μισή ζωή γεματη ενοχές;
σίγουρα δεν είναι εύκολο , έχεις να αντιπαλέψεις ενα σύνολο αντιλήψεων που σου έχουν περάσει απο μικρο παιδι.
Τα φεστιβαλ δεν είναι θέμα "πιστοποιητικών",είναι θέμα διεκδίκησης της ίδιας της ύπαρξης μας μες στην κοινωνία κατ'αρχας

Alex A. said...

Εξαιρετικό ποστ, τα έχω σκεφτεί κι εγώ πολλές φορές και τα έχω γράψει σε σχόλια παλιότερα. Τα πράγματα αλλάζουν αλλά ειδικά εδώ στην Ελλάδα πάρα πολύ αργά, δυστυχώς, πάντως όλο και αλλάζουν. Θα ζήσουμε να δούμε πολύ διαφορετικές εποχές, το νιώθω!